Etusivu » Jahtimiehet » Jäsenasiat » Jäsentiedotteet » Tiedote 1/2005

Tätä kirjoitettaessa pääsiäislauantaina talven selkä on taittumassa, ollaan kovaa vauhtia menossa kohti kevättä ja kesää. Riistanhoitotyötä tehtiin talven aikaan jälleen kiitettävästi ja otettiin voitto Päivä Riistalle tapahtumassa. Tässä vuoden ensimmäisessä jäsentiedotteessa kerrotaan vuosikokouksen päätöksistä ja muista ajankohtaisista asioista. Toinen jäsentiedote keskittyy metsästykselliseen aiheeseen ja ilmestyy seuran kesäkokouksen jälkeen.

Vuosikokous  

Seuran vuosikokous pidettiin Oinaspirtillä 23.1 ja paikalla oli 43 seuran jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin edellisen vuoden toiminta ja tehtiin toiminta- ja taloussuunnitelma kuluvalle vuodelle. Suunnitelma noudattelee samoja linjoja edellisten vuosien tapaan.  Seuran puheenjohtajana jatkaa Ari Koistinen, ja johtokuntaan valittiin Erkki Niskasen tilalle Kari Niskanen. Uusia jäseniä ei seuraan tullut. Jäsenistön tietoon kirjattiin, että Tornator Oy:ltä saatiin pienriistalle Oinasjärven tila, joka on n. 400 ha alue Luusantien varressa Koirakosken puoleisessa päässä.

Johtokunta kokoontui vuosikokouksen jälkeen ja valitsi seuran sihteeriksi edelleen Jukka Heiskasen. Rahastonhoitajaksi valittiin Mirja Koistinen. Rahastonhoitajan vaihdosta perusteltiin sillä, että Mirjalla on tietokone käytössä. Hän maksaa kaikki seuran laskut omalla koneellaan ja voi samalla kertaa kirjata myös tapahtumat suoraan seuran kirjanpitoon.

Nettisivut

                      Seuran nettisivut ovat jälleen avautuneet osoitteessa www.oinasjarvi.com 

Sivulta pääsee Jahtimiesten, kyläyhdistyksen, Urakointi A.Koistisen ja Hemmonpirtin kennelin kotisivuille. Ratkaisulla haettiin kustannussäästöä ja nyt kustannukset jaetaan tasan kaikkien neljän kesken. Jahtimiesten sivuilla on rautaisannos seuratoiminnasta ja jokaisen jäsenen kannattaa tutustua sivuihin ja antaa palautetta seuran sihteerille.

Oma sähköpostiosoite

Nyt sinulla seuramme jäsen on myös mahdollisuus saada oma sähköpostiosoite edullisesti käyttöösi. Muodossa etunimi.sukunimi@oinasjarvi.com olevan sähköpostiosoitteen saat käyttöösi 2 €/kk maksulla. Laskutus tapahtuu puolen vuoden välein. Sähköpostiosoite on suojattu viruksilta ja roskapostilta ja sähköpostin voit lukea omilla tunnuksillasi miltä koneelta tahansa, missä on nettiyhteys. Tiedustelut ja tilaukset seuran sihteeriltä.

Nuorille metsäleiri

Seura järjestää nuorille (10–15 v.) tarkoitetun metsäleirin elokuun aikana. Leirillä käydään läpi luontoon ja luonnon seuraamiseen liittyviä asioita ja parannetaan osallistujien erätaitoja. Ennakkoilmoittautumiset Jussi Rönkölle p. 050–5436499. Leirille otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ulkoilutapahtuma

Seura järjestää yhdessä kylätoimikunnan kanssa ulkoilutapahtuman koko perheelle Luomasella 10.4. Vietetään päivää pilkkien ja ulkoillen. Tarjotaan pannukahvit ja makkarat seuran rakenteilla olevalla majalla.

Riistanhoitotyö- ja

saalisilmoitusvelvollisuus

Jokaisen jäsenen velvollisuuksiin kuuluu tehdä riistanhoitotyötä, ilmoittaa tehdystä työstä ja palauttaa vuoden lopussa saalisilmoitus. Seuran sihteeri ei ole mikään selvännäkijä, joka voi tietää kaikkien jäsenten riistanhoitotyöt ja saaliit. Hartaana toiveena on, että ilmoitus tehtäisiin kirjallisesti joko postitse tai seuran nettisivujen kautta. Nettisivuille tulee viimeistään syksyllä lomakkeet, joilla ilmoitus on helppo ja vaivaton tehdä. Riistanhoitotyön kirjaa riistanhoitoryhmän vetäjä jos käyt yhteisissä talkoissa, muutoin joudut siitä ilmoittamaan hänelle tai rh-jaoston puheenjohtajalle.

 

Riistanhoitojaoston kokoonpano v.2005 on seuraava:

Alue                            Yht.henkilö                                 Puhelin

Kirkonkylä                   Antero Oikarinen(pj)                     0500-379150

Koivumäki                    Eero Heiskanen                            050-3033343

Oinasjärvi                     Raimo Huttunen                            050-5327642

Luusa                          Ales Hynynen                               050-3202638

Mustanjoki                   Marko Koistinen                           040-7016465

Mynninmäki                 Martti Kortelainen                         050-5705120

Nurmijoki                     Jussi Niskanen                              040-8312529

Jos seuran jäsen ei ilmoita vuosittain riistanhoitotyötään ja saalistaan on sihteerin perittävä seuran vuosikokouksen määrittelemä maksu laiminlyönnistä.

Luomasen majan rakentaminen

Luomasen majalla on jo saunarakennus valmiina. Majassakin on kehikko pystyssä, katto tehty, ikkunat paikallaan ja hieman parrutusta sisälläkin. Talkoita jatketaan lauantaina 2.4. klo 8.00 alkaen. Toivotaan että jokainen seuran jäsen tuntisi vastuunsa ja osallistuisi ainakin kerran talkoisiin. Talkoita on tarkoitus pitää lauantaisin ja parhaiten niistä tietää seuraamalla seuran nettisivujen Tiedotteet -sivua.

Yhteyshenkilönä seuran puolelta ovat Antero Oikarinen p. 0500-379150  ja Jukka Heiskanen p. 044-721 3143, joilta voi myös tiedustella talkoopäivistä. Majaa voivat ensisijaisesti varata seuramme jäsenet jahka maja saadaan valmiiksi. Majalle tulee yöpymismahdollisuus 10-15 henkilölle ja majan vuokraan sisältyy kalastusmahdollisuus Luomasen järvelle.

Yhteisostot

Jäseniltä saadun palautteen ja idean johdosta palvelemme nyt myös jäsenistöämme yhteisostoilla. Ensimmäisenä tuotteena on koirien kuivamuona. Yhteishenkilönä toimii Pertti Eronen p. 050–5385071 tai sähköpostilla pertti.eronen@oinasjarvi.com  Tuote on noudettavissa Pertin kotoa osoitteessa Oinasjärventie 463. Pertille voi myös antaa vinkkejä muista tuotteista joita haluatte ostaa edullisemmin yhteisoston kautta. Seuraavista yhteisostoista tiedotetaan seuran nettisivuilla kohdassa Jäsenasiat/Jäsenedut

Salametsästys

Riistanhoitopiirin vetämä hanke salametsästyksen poistamiseksi käynnistyy keväällä. Seurasta lähtee 5 henkilöä riistanhoitopiirin järjestämään metsästyksenvartijakoulutukseen. Metsästyksenvartijoiden lisäksi jokaisen seuran jäsenen velvollisuus on valvoa metsästysreissuillaan seuran mailla tapahtuvaa metsästystä. Ei ole ollenkaan epäkohteliasta kysyä tapaamaltaan tuntemattomalta metsästäjältä metsästysoikeutta seuran alueella. Jäsenistöltä saadun palautteen mukaan metsästysluvan esittäneet ovat kokeneet tapahtuman erittäin myönteisenä ja samalla he ovat tutustuneet uusiin seuran jäseniin.

Soidinpaikat

Pohjois-Savon riistanhoitopiiri toteuttaa metson soidinpaikkakartoituksen, jossa yhteyshenkilönä seuran puolelta Jussi Rönkkö p. 050–5436499. Ilmoita havaintosi!!

Syksyisiä uusia, miellyttäviä, mahtavia jahtielämyksiä odotellen

                                                                 JOHTOKUNTA